Od prv bratuced i sega dostaviv nekakva potvrda od strumica preku covekot sto mi e posrednik pa sto ke bide ke videmeSto napravija be edna godina od int. nemoze ni do finalna da dojdeme. So kakvi dokumenti si?
Od prv bratuced i sega dostaviv nekakva potvrda od strumica preku covekot sto mi e posrednik pa sto ke bide ke videmeSto napravija be edna godina od int. nemoze ni do finalna da dojdeme. So kakvi dokumenti si?
Ne ti treba pin za da vidis. Vo poslednoto pole vnesuvas po konzulski pat i ti dava informacii za prepiskata. Ama eve, ova ke ti go pojavese:Kako da vidam koga nemam pin
Поприлично иста ситуација сум.Луѓе кој знае ако може нека пише совет :/ :/ :/. Случај од сестра ми:
Интервју април 2016, деновиве сменет статусот во ПОЛОЖИТЕЛНО. Проблемот е што во произходот пишуваше дека е добиен:
1. Или по линија на прв братучет,
2. Или по линија на баба(потврда од здружение).
НЕ МОЖЕМЕ ДА СЕ СЕТИМЕ ТОЧНО што точно пишуваше, т.е по која основа беше добиен, а за да биде уште по трагично во ДАБЧ однесовме документи и од прв братучед и од здружение. А они пишале само едно од овие две работи. Ние прашавме зошто, они рекоа нема врска тоа битно е дека е издаден произход. Во МП НЕ ДАДОВМЕ документи од прв братучед и од здружение, тоа си е наша грешка. Преписката не е враќана на дополнителна. Знам дека е касно за носење на дополнителни документи сега во МП . Што мислите вие? Совет некој? Поздрав
Можеби
@Jimmy
@Brunhilda
@Meh
@Honkonk
@Supermen 1
имате некоја идеја?
nz so se desavaa nogu cekanje e toaLele luda rabota imas poteklo za 100 % da dobies pasos vo raka koj znae so pravat inace pazi na forumov ima premnogu posrednici
Isto!!! 98**/2015.Br na molba 83**/2015 preku Sofija
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,
ЛЕЛЕЛ навистина за неколку дена и јас влегувам во четворти месец за потпис,ова е катастрофа мизерија неколку секунди работа е нека го потпише аман веке[DOUBLEPOST=1538554003][/DOUBLEPOST]haha jas bev 8 fevruari 2017 na intervju vo sofia poteklo preku roditel uste cekam potpis veke 4 meseci so e rab??
АМАН ТУКУ СЕ НЕШО КЕ НАЈДАТ се нешо ке никне ко компир от никаде и ке се по*******ре се.........Слушам гласини дека нешто е во застој целава работа со пасошиве ради политичкава ситуација или обични гласини се тоа?
tebe te setile deka si glup ko motorna pila zatoa ne ti potpisuvaatЛЕЛЕЛ навистина за неколку дена и јас влегувам во четворти месец за потпис,ова е катастрофа мизерија неколку секунди работа е нека го потпише аман веке[DOUBLEPOST=1538554003][/DOUBLEPOST]
АМАН ТУКУ СЕ НЕШО КЕ НАЈДАТ се нешо ке никне ко компир от никаде и ке се по*******ре се.........
Jas bev fev 2017 na intervju i veke 4 meseci cekam za ukazZdravo nekoj sto bil februar 2017 intervju ima li potpisano ukaz kako stoat rabotive kako sto citam po forumot nese znae red fala
136xx/2015 nema seuste dopolnitelna131××/2015
Dali ima nekoj izmena od dopolnitelna blagodaram Pozdrav
vidi brat. tvoeto nivo na kultura e zaglaveno nekade vo praistorijata. nemas nikakvo ponasanje nitu kultura. Sebesi ne se smetam za nekoj pametnjakovic, ama za tebe sum dostoevski. Ne prasav za mene tuku za drugar koj me zamoli da se rasprasam niz sofija dali treba da plakja kazna posto pasosot mu e istene od 2013. Inace ne sum sluga vo germanija, tuku student vo bugarija. Fala na razbiranje i pripazi si na recnikot . Tema e, sekoj moze da prasa, no moze da odgovori samo toj sto go znae odgovorot a nekoj bezdelnik ko tebeAko si tolku glup da ne znaes pasos da smenis... ustvari sto se cudam ja od argati i slugi niz germanija hahha zalno
skoro citav oti nesto se menvelo i da bilo polesno za tie so zivet vo stranstvo da neojt vo bg ce mozelo da se obratet i vo ambasadite ili konzularnite sedista i preku niv ce go dobiet pasosot na raka i nesto imase oti ce mojt da se najavet elektronski. najubo da se javet vo ambasada kaj so zivee i da prasat tie najubo ce mu kazat. a ne vervam da se placat dodatno zs pasosot e istecen...[DOUBLEPOST=1538557842][/DOUBLEPOST]ne e so temava ama mojt na nekoj da mu trebit:vidi brat. tvoeto nivo na kultura e zaglaveno nekade vo praistorijata. nemas nikakvo ponasanje nitu kultura. Sebesi ne se smetam za nekoj pametnjakovic, ama za tebe sum dostoevski. Ne prasav za mene tuku za drugar koj me zamoli da se rasprasam niz sofija dali treba da plakja kazna posto pasosot mu e istene od 2013. Inace ne sum sluga vo germanija, tuku student vo bugarija. Fala na razbiranje i pripazi si na recnikot . Tema e, sekoj moze da prasa, no moze da odgovori samo toj sto go znae odgovorot a nekoj bezdelnik ko tebe